Redding binnen zes minuten

In de Verenigde Staten is Philips betrokken bij een programma om het aantal sterfgevallen door een plotselinge hartstilstand te laten dalen. Het Connected Pulse Program bouwt voort op een succesvol Nederlands proefproject. Dat leidde hier al tot 1100 AED's in de openbare ruimte.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Connected Pulse Program
Voor de BuurtAED-campagne heeft Philips ook samengewerkt met Jeroen Zoet, keeper van PSV. Foto: Philips

Het was een ambitieus plan dat Philips en de American Heart Association begin dit jaar presenteerden. In het Connected Pulse Program bundelen het techbedrijf en de belangenorganisatie de krachten. Het doel is een daling van het aantal sterfgevallen als gevolg van een plotselinge hartstilstand, althans in grootstedelijke gebieden.

Het programma combineert lesprogramma’s die de kennis van en het bewustzijn over reanimatie moeten vergroten met een toename van het aantal op openbare locaties beschikbare AED’s (automatische externe defibrillator of hartstarter). Ook wordt ingezet op nieuwe technologie om de ‘overlevingsketen’ te versterken. Dit is de fase vanaf het moment dat de hartstilstand

0
286

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.