Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ehealth-pionier Bloem Nijmegenaar van het jaar

Bas Bloem, hoogleraar neurologie en medeoprichter van MijnZorgnet, is uitgeroepen tot Nijmegenaar van het Jaar 2011. Bloem kreeg de prijs voor zijn inzet om patiënten actief te betrekken bij de behandeling van hun ziekte.
Ehealth-pionier Bloem Nijmegenaar van het jaar

Bloem is medeoprichter van ParC, ParkinsonNet en MijnZorgnet. Het initiatief voor de oprichting van MijnZorgnet heeft hij samen genomen met de Nijmeegse gynaecoloog Jan Kremer. Het gaat volgens Bloem om een hyves-achtige website waar mensen voor al hun 'gezondheidsperikelen' ondersteuning kunnen vinden, vragen kunnen stellen, bloggen en samen kunnen bouwen aan informatie.

Zorgheld

Vorig jaar werd Bloem door het ministerie van VWS ook al uitgeroepen tot de Nationale Zorgheld vanwege zijn inzet om patiënten actief te betrekken bij hun eigen zorg. (ICTzorg)

Lees ook:

Mijn zorgheld: Bas Bloem
Hoogleraar Kremer wordt consultant
Bas Bloem potentiële zorgheld

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.