Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Helder probeert opnieuw btw-plicht te schrappen

Minister Helder voor Langdurige Zorg gaat op korte termijn opnieuw proberen een vrijstelling voor elkaar te krijgen van de btw-heffing voor uitwisseling van zorgpersoneel. “Ik ga hier mijn tanden in zetten”, aldus Helder. “Ik blijf vasthouden.”
Conny Helder Minister VWS
Foto: Paul Tolenaar
Premium

“De nood voor zorgorganisaties wordt

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Echt belangrijk BTW-vrij zorgmedewerkers onderling uit te kunnen wisselen. Regionaal werkgeverschap is een mooi alternatief voor de steeds groter wordende groep professionals die kiest voor een variant buiten het reguliere loondienstverband. Mooi alternatief voor de ZZPer die nu niet aan de eisen van het terechte ZZP-schap voldoet. Bovendien past het goed in regionale organisatie van zorg/patientenpaden.

  2. Lees alle reacties
  3. De minister zou er beter aan doen BTW heffingen op diensten in de zorgsector geheel onder de vrijstelling te brengen en BTW op leveranties aan de zorgsector verrekenbaar te maken. Waar Nederland zucht onder de vrijwel niet meer te financieren kosten voor de gezondheidszorg wordt de burger oneigenlijk met BTW over diensten en producten in/ voor de gezondheidszorg die geheel ten goede komen aan de BV Nederland, c.q. het alsmaar uitdijende ambtenaren-bestand die de zorg met steeds meer wet- en regelgeving een verstikkende dwangbuis aansnoeren.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.