Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vliegen zorgen voor operatiestop in Rijnstate Ziekenhuis

Het Rijnstate Ziekenhuis in Zevenaar heeft dinsdag dertig operaties geschrapt nadat vliegen de operatiekamers uitkozen als onderkomen. Woensdag gaan nog eens dertig operaties niet door, aldus een ziekenhuiswoordvoerder.
Vliegen zorgen voor operatiestop in Rijnstate Ziekenhuis

De operatiekamers zijn gevestigd op de bovenste verdieping van het ziekenhuis. De aangetroffen soort vlieg is er een die graag in hogere delen van gebouwen overwintert, meldt het ziekenhuis. De beestjes zijn vermoedelijk via kleine gaatjes in het plafond binnen gekomen. Die gaatjes worden opgespoord en gedicht.

Opnieuw plannen

Voor twintig operaties die voor woensdag stonden ingepland, zijn in allerijl locaties in andere ziekenhuizen gevonden, waaronder het ziekenhuis in Arnhem. Operaties die dinsdag niet doorgingen, worden opnieuw ingepland. Acute operaties verhuizen naar Arnhem. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Operaties uitgesteld door fruitvliegje
Vleermuizen in het Slingeland Ziekenhuis

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jeroen

    Vliegen zijn vrijwel altijd een symptoom van en achterliggend probleem. Ergens ligt er iets te rotten, of is de riolering gebroken of zo. Het verhaal van het ziekenhuis is daarom niet erg waarschijnlijk.

Of registreer u om te kunnen reageren.