Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Brandon is weer dolgelukkig’

Brandon heeft het geluk weer gevonden en is volgens zijn moeder ‘dolgelukkig’ in zorginstelling ASVZ De Merwebolder. Dat staat in het Algemeen Dagblad.
‘Brandon is weer dolgelukkig’

Brandon kwam begin dit jaar in het nieuws omdat hij regelmatig werd vastgebonden met een tuigje aan de muur. Na de schreeuw om hulp van zijn moeder, kwam hij voor de zomer terecht bij ASVZ. Volgens een vrijwilliger van de organisatie is Brandon slechts één keer uit zijn dak gegaan. “Zijn begeleiders, twee gespierde mannen, moesten hem toen fixeren. Maar dat was echt een uitzondering”, zegt de vrijwilliger in het dagblad. “Niemand is bang of ziet hem als een probleem.”

Ander mens

“Zijn uiterlijk is enorm veranderd”, laat Brandons moeder weten. “Hij is slanker en zijn gezicht heeft een behoorlijk kleurtje. Qua gedrag is het alsof ik een volwassen man terug heb gekregen, in plaats van een jongetje. Voor mij is het ook veel minder belastend. Ik heb toch minder zorgen en slaap veel beter.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Brandon overgeplaatst naar ASVZ
Laffe verontwaardiging over Brandon

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Anoniem

    Ik ben begeleider van brandon en begrijp niet dat hij vastgebonden zat. Het gaat supergoed met hem. Het komt allemaal goed met die jongen. We hebben volop lol met elkaar. We hebben hem weer een leven gegeven en gaan dat met andere mensen ook doen.

  • no-profile-image

    Amiz

    Dit is een goed bericht. Hoe komt het dat deze goede optie niet eerder is overwogen in de vorige instelling? Kennen alle instellingen deze goede optie? Hoe wordt hierover gecommuniceerd? Hopelijk circuleren deze vragen al intern in deze zorgsector.

Of registreer u om te kunnen reageren.