Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

LPGGz: Agis cliëntvriendelijkste zorgverzekeraar ggz

Zorgverzekeraar Agis ontvangt vandaag de LPGGz-Ster voor de cliëntvriendelijkste zorgverzekeraar in de ggz.
LPGGz: Agis cliëntvriendelijkste zorgverzekeraar ggz

“Juist nu is het belangrijk dat het budget voor de ggz zo doelmatig mogelijk wordt gebruikt. Dat kan alleen als er goed naar cliënten geluisterd wordt. De zorgverzekeraars die dat serieus aanpakken zijn prima bezig”, aldus Marjan ter Avest, directeur van het Landelijk Platform GGz (LPGGz).

Resultaat Agis

Agis ontvangt de ster omdat zij zich in 2010 heeft ingezet om zicht te krijgen op de behoeften en wensen van cliënten. Deze zijn vervolgens vertaald in zorginkoopcriteria, op basis waarvan de afspraken met zorgaanbieders worden gemaakt. Herstelondersteunende zorg, inzet van ervaringsdeskundigheid, het betrekken van familie bij de zorg, lotgenotencontact en de onafhankelijke crisiskaart zijn in dit verband belangrijke thema’s voor cliënten.

LPGGz-Sterren

Het LPGGz gaat de komende jaren nauwlettend de prestaties beoordelen van zorgaanbieders, zorgverzekeraars en Wmo-loketten van gemeenten. De vijf beste zorgaanbieders ontvingen de LPGGz-Ster al op 18 januari 2011. Nu zijn de zorgverzekeraars aan de beurt. Later dit jaar volgen de gemeentelijke Wmo-loketten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 reacties

 • no-profile-image

  Rob

  @ Ronald Als je wil weten wat het verschil is tussen het inkop beleid van Agis en Achmea, praat dan eens met zorgaanbieders die met beide te maken hebben. Dat levert altijd geanimeerde verhalen op, en altijd met een sterke voorkeur voor Agis. Vervolgens vraag je wat ze van de toekomst verwachten. En dan krijg je het verhaal wat jij wil horen.

 • no-profile-image

  ronald

  Rob
  vertel eens. Ik spreek ze binnenkort en wil dat graag optafel leggen

 • no-profile-image

  Rob

  En daarom wordt Agis nu door Achmea ontmanteld.

Of registreer u om te kunnen reageren.