Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Geen 'homotherapie' bij Different'

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is langs geweest bij zorgorganisatie Different en heeft niet kunnen vaststellen dat daar een veelbesproken homotherapie wordt gegeven. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) antwoordt dat dinsdag op vragen van diverse partijen uit de Tweede Kamer.
'Geen 'homotherapie' bij Different'

Eerder ontstond ophef over de christelijke therapie waarbij homo's en lesbiennes hun seksuele gevoelens zouden leren onderdrukken. Schippers wilde weten wat er aan de hand is en stelt nu dat na inspectie van de IGZ blijkt dat er bij Different “geen sprake is van het aanbieden van behandeling gericht op het genezen van homoseksualiteit''. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © Phil Nijhuis)

Lees meer:

ZN en IGZ verscherpen toezicht op 'homotherapie'
'Begeleiding homoseksuele gehandicapten ondermaats
Verstandelijk beperkte homo's varen mee tijdens Gay Pride

Of registreer u om te kunnen reageren.