Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

GGZ Nederland stelt documenten over beroepsgeheim vast

De Algemene Ledenvergadering van GGZ Nederland heeft vandaag de ‘handreiking beroepsgeheim’ en de ‘meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’ aangenomen. Doel van beide documenten is het ondersteunen van bij de afwegingen rond beroepsgeheim en melding van vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld.
GGZ Nederland stelt documenten over beroepsgeheim vast

De handreiking beroepsgeheim biedt duidelijkheid voor ggz-hulpverleners over wanneer het mogelijk is om het beroepsgeheim te doorbreken. Niet alleen binnen de instelling maar ook in samenwerking met anderen: ggz-professionals opereren steeds meer in instellingsoverstijgende zorgnetwerken, zoals bemoeizorgteams, zorgadviesteams en veiligheidshuizen.

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

De meldcode huiselijk geweld en mishandeling loopt vooruit op een wetsvoorstel dat de Tweede Kamer nog moet behandelen. Naar verwachting treedt in de loop van 2012 de wet ‘Verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’ in werking. Deze wet verplicht professionele organisaties op het terrein van gezondheid, educatie en veiligheid een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling te hebben en te gebruiken.
(Zorgvisie – Lotte Maas | Foto: ANP Roos Koole )

Lees meer

GGZ Nederland organiseert werkconferentie e-health
GGZ Nederland teleurgesteld over verlaging eigen bijdrage
Paul van Rooij nieuwe directeur GGZ Nederland

Lotte Maas

2 reacties

 • no-profile-image

  huubke

  de gezondheidszorg moet je gewoon als èèn familie beschouwen!
  Je begrijpt dan wat ik bedoel!

 • no-profile-image

  Juspol

  Gewoonweg meldplicht invoeren. Beter idee. Had al jaren geleden moeten gebeuren. Verzwijging door ggz richting familierecht helemaal moet over zijn. Waanzin.

Of registreer u om te kunnen reageren.