Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

GGZ Nederland stelt documenten over beroepsgeheim vast

Lotte Maas
De Algemene Ledenvergadering van GGZ Nederland heeft vandaag de ‘handreiking beroepsgeheim’ en de ‘meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’ aangenomen. Doel van beide documenten is het ondersteunen van bij de afwegingen rond beroepsgeheim en melding van vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld.
GGZ Nederland stelt documenten over beroepsgeheim vast

De handreiking beroepsgeheim biedt duidelijkheid voor ggz-hulpverleners over wanneer het mogelijk is om het beroepsgeheim te doorbreken. Niet alleen binnen de instelling maar ook in samenwerking met anderen: ggz-professionals opereren steeds meer in instellingsoverstijgende zorgnetwerken, zoals bemoeizorgteams, zorgadviesteams en veiligheidshuizen.

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

De meldcode huiselijk geweld en mishandeling loopt vooruit op een wetsvoorstel dat de Tweede Kamer nog moet behandelen. Naar verwachting treedt in de loop van 2012 de wet ‘Verplichte meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling’ in werking. Deze wet verplicht professionele organisaties op het terrein van gezondheid, educatie en veiligheid een meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling te hebben en te gebruiken.

(Zorgvisie – Lotte Maas | Foto: ANP Roos Koole )

Lees meer

GGZ Nederland organiseert werkconferentie e-health

GGZ Nederland teleurgesteld over verlaging eigen bijdrage

Paul van Rooij nieuwe directeur GGZ Nederland

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.