Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NVAM gaat in hoger beroep tegen ziekenhuisgroep

De Nederlandse Vereniging van Anesthesiemedewerkers (NVAM) is volkomen verrast door het tussenvonnis dat de rechter in Den Bosch gisteren uitsprak. De rechter heeft de claim afgewezen van de beroepsverenigingen voor anesthesie- en operatiepersoneel tegen personeelsafspraken van vijftien ziekenhuizen in Zuid-Nederland.
NVAM gaat in hoger beroep tegen ziekenhuisgroep

“We waren niet voorbereid op een tussenvonnis in deze zaak”, zegt NVAM-woordvoerder Fred Lam. “De rechter gaf ook aan dat deze zaak zijn pet een beetje te boven gaat. We zetten daarom zwaar in op vervolgstappen. Dat wordt een bodemprocedure of een hoger beroep.”

Personeelsafspraken

Beroepsorganisaties vrezen dat de personeelsafspraken van de ziekenhuizen leiden tot gevaarlijke situaties in operatiekamers voor personeel en patiënten. Ook noemen ze de voornemens in strijd met de CAO. (Zorgvisie - Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Rechtbank stelt vijftien ziekenhuizen in gelijk
Kort geding om werkdruk in ziekenhuizen
Ziekenhuizen pakken tekort ok-hulp aan

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.