Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Sionsberg krijgt extra directeur

Ziekenhuis De Sionsberg krijgt er een directeur bij: Haijo Homan treedt aan op 1 januari 2012. Homan gaat een nieuw toekomstscenario uitwerken voor het ziekenhuis.
Sionsberg krijgt extra directeur

Ook wordt hij verantwoordelijk voor de aansturing van een verandertraject dat nodig is, gezien recente besluiten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Verlies van spoedzorg

De Sionsberg heeft het moeilijk, want het moest eind november per direct stoppen met alle spoedzorg. Vanaf volgend jaar mag het geen complexe kankeroperaties en cardiologische behandelingen meer uitvoeren. Dit heeft de Inspectie verordonneerd omdat het ziekenhuis niet aan de kwaliteitsnormen voor deze behandelingen kan voldoen. Of De Sionsberg mag doorgaan met bevallingen, is nog onderwerp van discussie. Spoedbevallingen mogen in elk geval al niet meer. Met extra spoedposten en de inzet van helikopters zou de zorg aan zwangeren in deze regio moeten worden opgevangen. Gisteravond zei bestuurder Christiaan Krappel daarover in het programma Eenvandaag: "Het is belangrijk dat wij hier in Noord Friesland een infrastructuur neerzetten waarin vrouwen veilig kunnen bevallen."

Expertise bij zorgverzekeraar

Directeur in spe Homan zal mogelijke samenwerkingsvormen onderzoeken en contacten onderhouden met 'alle betrokken partijen in het ziekenhuis en in de provincie', zo laat De Sionsberg weten. De nieuwe directeur gaat de functie parttime vervullen, voorlopig voor een half jaar. Hij is ook nog als projectdirecteur verbonden aan het OLVG in Amsterdam. De Sionsberg noemt als andere pluspunten de ervaring van Homan als consultant en als directeur bij de van oorsprong Friese zorgverzekeraar Achmea. Homan heeft een persoonlijke binding met Noord-Oost Friesland, want is afkomstig van Schiermonnikoog. Bestuurder Krappel denkt dat hij met Homan precies die expertise binnenhaalt die het ziekenhuis op dit moment nodig heeft. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Ziekenhuis Dokkum moet stoppen met alle spoedzorg
Sionsberg zet stevig in op verbeteren cardiologiekliniek
De Friesland is boos op De Sionsberg
Inspectie: De Sionsberg houdt zich niet aan afspraken
Ziekenhuis De Sionsberg staat onder verscherpt toezicht

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.