Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Geriaters Meander MC op non-actief

Drie geriaters van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort zijn op non-actief gesteld. Daardoor is de geriatrische afdeling van het ziekenhuis in Amersfoort voor onbepaalde tijd gesloten.
Geriaters Meander MC op non-actief

Een woordvoerster van het ziekenhuis bevestigde maandag een bericht van RTV Utrecht hierover. Waarom de specialisten op non-actief zijn gesteld, wilde de woordvoerster niet zeggen. ‘Maar er was geen sprake van een conflict’, benadrukte ze. ‘Op een afdeling geriatrie moeten geriaters 24 uur per dag inzetbaar zijn. Daar hebben wij nu te weinig mensen voor’, legde ze uit.

Aandoeningen

Geriatrische patiënten kunnen wel nog terecht in het ziekenhuis. Ze worden voorlopig op andere afdelingen behandeld. Op de afdeling geriatrie worden 65-plussers behandeld die te kampen hebben met twee of meer aandoeningen. (Zorgvisie - ANP)

lees ook


Top 10: Meander MC heeft het beste jaarverslag

Carolien Stam

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Pecunia est

  Wanneer er mensen op no-actief worden gezet is het serieus. Dat gaat niet zo maar. Er was geen sprake van een concflict. Wanneer je het vervolgens niet begrijpt dan gaan het áltijd over geld.

 • no-profile-image

  Floris N.

  Wat een vreemde motivatie om mensen op non actief te zetten, de bezetting niet rond krijgen? Hoop dat mijn werkgever dat niet doet.

 • no-profile-image

  Hans

  Was er niet iets met beste ziekenhuis van NL?

Of registreer u om te kunnen reageren.