Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inzage: Bezwaar NZa-klokkenluider in boekvorm

Het bezwaar van NZa-klokkenluider Arthur Gotlieb verschijnt vandaag in boekvorm. Het oorspronkelijke bezwaarschrift is door twee journalisten van het NRC Handelsblad bewerkt en geredigeerd. Vandaag is de presentatie van het boek.
Inzage: Bezwaar NZa-klokkenluider in boekvorm
Foto: Bertram + de Leeuw Uitgevers

Arthur Gotlieb werkte jarenlang bij de NZa. In het begin functioneerde hij erg goed, maar vanaf 2007 begonnen er problemen. Volgens managers voldeed hij niet aan de eisen. Zelf liep hij ook geregeld tegen problemen aan. Op minutieuze wijze legde hij vast wat hem overkwam en wat voor misstanden hij bij zijn werkgever aantrof. Zijn levenswerk kwam na zijn overlijden bij NRC Handelsblad en de NOS terecht. De publicaties over mogelijke misstanden bij de NZa deden zoveel stof opwaaien dat minister Edith Schippers (Volksgezondheid) in april een commissie in het leven riep om het intern functioneren van de NZa onder de loep te nemen. Het onderzoeksrapport verscheen dinsdag 2 september.

Operatie 'werk Arthur de deur uit'

Het complete verhaal van Arthur Gotlieb, die begin dit jaar zelfmoord pleegde, was tot nu toe niet openbaar. Minister Schippers (Zorg) gaf het enkel vertrouwelijk ter inzage aan Tweede Kamerleden. Het boek wordt uitgebracht onder de titel: Operatie 'werk Arthur de deur uit', dagboek van een ongewenste werknemer.

Inzage

De deel van het boek is ter inzage beschikbaar. De pdf is onderstaand als download beschikbaar of aan de rechterkant online leesbaar.

 

Eén reactie

  • bezorgde

    Laten we heel veel lessen leren uit dit verhaal!

Of registreer u om te kunnen reageren.