Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Inzage: Bezwaar NZa-klokkenluider in boekvorm

Mark van Dorresteijn
Het bezwaar van NZa-klokkenluider Arthur Gotlieb verschijnt vandaag in boekvorm. Het oorspronkelijke bezwaarschrift is door twee journalisten van het NRC Handelsblad bewerkt en geredigeerd. Vandaag is de presentatie van het boek.
Inzage: Bezwaar NZa-klokkenluider in boekvorm
Foto: Bertram + de Leeuw Uitgevers

Arthur Gotlieb werkte jarenlang bij de NZa. In het begin functioneerde hij erg goed, maar vanaf 2007 begonnen er problemen. Volgens managers voldeed hij niet aan de eisen. Zelf liep hij ook geregeld tegen problemen aan. Op minutieuze wijze legde hij vast wat hem overkwam en wat voor misstanden hij bij zijn werkgever aantrof. Zijn levenswerk kwam na zijn overlijden bij NRC Handelsblad en de NOS terecht. De publicaties over mogelijke misstanden bij de NZa deden zoveel stof opwaaien dat minister Edith Schippers (Volksgezondheid) in april een commissie in het leven riep om het intern functioneren van de NZa onder de loep te nemen. Het onderzoeksrapport verscheen dinsdag 2 september.

Operatie ‘werk Arthur de deur uit’

Het complete verhaal van Arthur Gotlieb, die begin dit jaar zelfmoord pleegde, was tot nu toe niet openbaar. Minister Schippers (Zorg) gaf het enkel vertrouwelijk ter inzage aan Tweede Kamerleden. Het boek wordt uitgebracht onder de titel: Operatie ‘werk Arthur de deur uit’, dagboek van een ongewenste werknemer.

Inzage

De deel van het boek is ter inzage beschikbaar. De pdf is onderstaand als download beschikbaar of aan de rechterkant online leesbaar.

 

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.