Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Marcel Levi wordt CEO in Londen

Bestuursvoorzitter AMC Marcel Levi gaat naar Londen. Hij wordt CEO van het University College London Hospitals (UCLH).
Marcel_Levi_001_512_rb-image-2734031.jpeg

Levi begint op 1 januari aan zijn nieuwe baan. Hij volgt Sir Robert Naylor op. Het UCLH bestaat uit vijf academische ziekenhuizen, die zijn verbonden aan het University College London.

Fusie met VUmc
Het AMC zit sinds 2013 in een fusietraject met het VUmc. De twee Amsterdamse academische ziekenhuizen willen tot de top drie van academische ziekenhuizen in Europa behoren. Levi verwacht dat de fusie in 2017 rond kan zijn. Dat zei hij eind 2015 in een interview. Het was toen nog niet duidelijk wie de nieuwe bestuursvoorzitter zou worden, Levi of Wouter Bos. Maar een AMC-voorlichter voegt daaraan toe dat Levi sowieso een opvolger zal krijgen, want in het nieuwe fusieziekenhuis zullen de voorzitters van VUmc en AMC samen leiding geven. Het is dus niet zo dat Levi de weg vrij maakt voor Bos. 

Loopbaan Marcel Levi
Marcel Levi is sinds 2010 bestuursvoorzitter van het AMC. Hij was destijds de opvolger van Louise Gunning. Daarvoor leidde hij de afdeling Inwendige geneeskunde en was hij hoofd van de divisie Inwendige specialismen. Hij was ook voorzitter van het stafconvent.

Of registreer u om te kunnen reageren.