Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Peter Bennemeer gaat weg bij Bernhoven

Peter Bennemeer heeft aangekondigd per 1 januari 2018 zijn functie als Algemeen Directeur van Bernhoven neer te leggen. Geert van den Enden, de huidige financieel en operationeel directeur, volgt hem op.
Bennemeer_Peter450_foto-Studio38c.jpg

Dat laat het ziekenhuis in Uden weten. 

Bernhoven

In 2011 trad Peter Bennemeer aan als bestuurder. Hij heeft in het ziekenhuis leiding gegeven aan het concept van ‘zinnige zorg’. Bernhoven werd bekend als het eerste 'krimpziekenhuis'. Nu de basis van de nieuwe strategie is gerealiseerd en de daarmee gepaard gaande transformatie is volbracht, is er voor Peter Bennemeer een natuurlijk moment aangebroken om het stokje over te dragen.

Raad van commissarissen

De raad van commissarissen zegt met spijt kennis te hebben genomen van het besluit van Bennemeer en benadrukt dat hij een doorslaggevende rol heeft vervuld in de transitie van de organisatie. Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft de raad van commissarissen Geert van den Enden, de huidige financieel en operationeel directeur en lid van het Directiecomité van Bernhoven, per 1 januari 2018 benoemd in de rol van algemeen directeur.

Opvolger

Van den Enden heeft de kennis, competenties en ervaring om de functie van algemeen directeur over te nemen. Hij heeft de afgelopen jaren een prominente bijdrage geleverd in de strategievorming en verandering van Bernhoven. Met zijn aanstelling is de verdere ontwikkeling en implementatie van de strategie van zinnige zorg gewaarborgd. Het ziekenhuis zegt de komende maanden te benutten om 'een vloeiende overgang van het bestaande naar het nieuwe leiderschap zeker te stellen'.

 

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.