Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zion Jongstra: ‘Partijen willen alleen klanten overnemen’

Zion Jongstra van TSN Thuiszorg zegt vandaag in de Volkskrant dat veel van de overnamekandidaten voor de bijna failliete thuiszorgorganisatie TSN vooral in het overnemen van cliënten geïnteresseerd zijn en minder in het overnemen van de werknemers.
zion.jpeg

‘Er zijn niet veel kandidaten die geïnteresseerd zijn in de koppeltjes, de cliënten en de thuishulpen die voor hen werken’, zegt Jongstra in de Volkskrant. Volgens hem zijn andere zorgaanbieders vooral op zoek naar meer cliënten om hun huidige personeel aan het werk te kunnen houden. De organisaties die personeel wel willen overnemen willen dat volgens Jongstra doen tegen slechtere arbeidsvoorwaarden.

Buurtzorg
Gisteren werd bekend dat vierduizend van de twaalfduizend medewerksters van het failliete TSN Thuishulp met hun cliënten kunnen overstappen naar Buurtzorg Nederland. Over het lot van de andere achtduizend medewerkers is nog altijd veel minder zekerheid.

Of registreer u om te kunnen reageren.