Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Aanwijzing voor Stichting La Touche

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft Stichting La Touche in Kampen een aanwijzing gegeven. La Touche krijgt vier maanden om de zorg te verbeteren.
1. Verbodsbord.jpeg

La Touche laat steeds te weinig verbetering zien. Daarom geeft de IGZ nu een aanwijzing. 

Te weinig
La Touche is een kleine instelling voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. De IGZ volgt de instelling al een paar jaar. Er zijn problemen met onder andere het cliëntdossier, medicatieveiligheid, deskundigheid en inzet van personeel en vrijheidsbeperking. Hoewel de IGZ regelmatig zegt te hebben aangegeven wat de instelling moest verbeteren, heeft La Touche dat nauwelijks gedaan. Nog steeds voldoet La Touche niet aan twintig van de eenentwintig beoordeelde normen. De IGZ ziet risico’s voor de veiligheid van de patiënten. 

Bestuurder
De bestuurder van La Touche moet ervoor zorgen dat medewerkers (bijna-)fouten melden bij de eigen meldingencommissie. De instelling moet die meldingen analyseren, daarmee de zorg verbeteren en nagaan wat die verbeteringen opleveren. Het is belangrijk dat medewerkers regelmatig nagaan of ze de zorg voor een cliënt misschien moeten aanpassen en dat ze dit ook allemaal goed bijhouden in het cliëntdossier. La Touche moet verder zorgen voor een goede en betrouwbare registratie van opiaten. Tot slot moet de instelling beschrijven hoe het vrijheidsbeperking probeert te voorkomen of te verminderen. En als het toch nodig is, hoe medewerkers de maatregelen uitvoeren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.