Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ab Osterhaus ontkent belangenverstrengeling

Mark van Dorresteijn
Viroloog Ab Osterhaus ontkent dat hij voordeel heeft aan de Mexicaanse griep. "Ik word er niet beter van." Een dag in de week werkt hij bij ViroClinics in Rotterdam, een bedrijf van het Erasmus MC dat onderzoek doet naar medicijnen tegen virussen. Osterhaus bezit bijna tien procent van de aandelen. De andere dagen werkt hij als hoogleraar bij het Erasmus MC.

Viroloog Ab Osterhaus ontkent dat hij voordeel heeft aan de Mexicaanse griep. “Ik word er niet beter van.” Een dag in de week werkt hij bij ViroClinics in Rotterdam, een bedrijf van het Erasmus MC dat onderzoek doet naar medicijnen tegen virussen. Osterhaus bezit bijna tien procent van de aandelen. De andere dagen werkt hij als hoogleraar bij het Erasmus MC.

H1N1

Het is niet de eerste keer dat deze discussie over Osterhaus oplaait. Osterhaus is een belangrijke adviseur van de regering voor de aanpak van de Mexicaanse griep. Het kabinet besloot eerder 34 miljoen vaccins in te slaan om iedere Nederlander twee maal te kunnen inenten tegen deze griep. Wanneer de Tweede Kamer een spoeddebat met minister Ab Klink van Volksgezondheid over de kwestie houdt, is nog onbekend. (ANP)

Lees meer:

‘Klink gooit een half miljard weg met griepvaccins’

Ab Osterhaus houdt aandelen in vaccinbureau

Virusremmers voor verpleeghuispersoneel inefficiënt

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.