Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Abortuskliniek Slotervaart voorlopig niet van start

Mark van Dorresteijn
De abortuskliniek SeZoz in het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis wacht nog steeds op een vergunning. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Klink dat het niet lukt om alle procedures binnen enkele weken af te ronden.
Abortuskliniek Slotervaart voorlopig niet van start

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en het College sanering zorginstellingen (CSZ) werken momenteel aan de vergunningsaanvraag van stichting Sexualiteit Zwangerschapsonderbreking Zorg (SeZoZ) in het Slotervaart. De abortushulp wordt voorlopig opgevangen door de Amsterdamse Oosterparkkliniek, de Bloemenhovekliniek in Heemstede en Casa te Leiden.

Problematiek abortushulp

De problematiek rondom abortushulp in Amsterdam is ontstaan door sluiting van de abortuskliniek MR’70. Die kliniek heeft haar activiteiten per 1 maart 2010 gestopt en de vergunning ingeleverd bij VWS. Een hoogopgelopen conflict en financiële problemen zorgden voor de sluiting van MR’70.

Voortgangsrapportage CSZ

Volgende week verschijnt de nieuwe voortgangsrapportage van het CSZ. Daarin wordt verder ingegaan op het waarborgen van de abortushulpverlening in de toekomst. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Abortuskliniek MR70 sluit in maart definitief

Personeel abortuskliniek wil niet naar Slotervaart

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.