Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Abrona kondigt schrappen 150 banen aan

Zorgorganisatie Abrona kondigt een nieuwe stap in haar grootschalige reorganisatie aan. In omvang zullen er ongeveer 150 voltijd banen in de komende 2 jaar komen te vervallen.
Abrona kondigt schrappen 150 banen aan
Foto: ANP XTRA Roos Koole

Abrona is opnieuw haar positie aan het bepalen in het licht van de ingrijpende hervorming van de langdurende zorg. Begin dit jaar is al een gewijzigde topstructuur gerealiseerd bij Abrona. De directielaag is toen vervallen en het aantal managers is teruggebracht van 10 naar 7 personen. Daarop volgend is de afgelopen maanden een intensieve selectie- en plaatsingsprocedure voor teamleiders doorlopen. Van 40 teamleiders zijn we teruggegaan naar 16 teamleiders, die per 1 juli zijn benoemd.

Voltijd banen

Vanaf september gaat de selectie- en plaatsingsprocedure van start voor de overige medewerkers. Zij zijn deze week geïnformeerd over het proces van selectie en plaatsing. In omvang zullen er ongeveer 150 voltijd banen in de komende 2 jaar komen te vervallen. Het betreffen geen gedwongen ontslagen. Het terugbrengen van deze voltijd banen zal naar verwachting gerealiseerd worden door natuurlijk verloop, inzetten op herplaatsing van medewerkers bij gemeenten en het begeleiden van medewerkers ‘van werk naar werk’. Abrona heeft een actief mobiliteitsbeleid met een speciaal daarvoor ingericht mobiliteitsbureau.

Jan Duenk

Bestuursvoorzitter Jan Duenk: ‘We hebben ook deze benoemingen uiterst zorgvuldig willen doen. We horen uit de organisatie terug dat dit goed is gelukt. Natuurlijk is er emotie bij degenen die niet zijn benoemd en ook bij degenen die afscheid moeten nemen van collega’s met wie ze soms jarenlang hebben gewerkt. Maar we proberen dit met de grootste zorgvuldigheid en op mensgerichte wijze te doen, met een goed sociaal plan.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.