Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea 380 miljoen in de min

Verzekeraar Achmea, moederbedrijf van onder meer Centraal Beheer en Interpolis, is vorig jaar diep in de rode cijfers gedoken. Door incidentele lasten verwacht het concern het boekjaar af te sluiten met een nettoverlies van circa 380 miljoen euro, zo werd donderdag bekend. 100 miljoen hiervan ligt bij het segment Zorg Nederland .
graphiekomlaag400.jpg

Vorig jaar maakte Achmea nog 386 miljoen euro winst. Achmea heeft onder meer veel geld opzij moeten zetten in verband met een reorganisatie bij het bedrijf. In december kwam aan het licht dat Achmea tot 2020 een streep haalt door circa 200 banen. De grote hagelstorm, die in juni delen van Nederland trof, kostte Achmea per saldo 152 miljoen euro. Het financiële concern moest tevens afschrijven op zijn Turkse verzekeringsactiviteiten.

Zorg
Nieuwe verwachtingen voor de zorgkosten voor het tekenjaar 2016 hebben in de tweede helft van 2016 een impact van circa 100 miljoen euro negatief op het resultaat bij het segment Zorg Nederland. Vooral een hoger dan verwacht gebruik van nieuwe (dure) medicijnen leidt tot de gestegen ramingen. De in november 2016 gecommuniceerde nadelige effecten van de scherpe premiestelling voor 2017 op het resultaat 2016 worden grotendeels gecompenseerd door een vrijval van voorzieningen op oudere tekenjaren.

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.