Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Achmea: “Contractering zo goed als rond”

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Achmea heeft met 91 van de 93 ziekenhuizen en met bijna 200 van de 250 zbc's een contract gesloten voor de ziekenhuiszorg. De afspraken blijven volgens Achmea binnen het hoofdlijnenakkoord.
Achmea:

De afspraken die zijn gemaakt, moeten nog worden omgezet in contracten. Een maand geleden zei Achmea bestuursvoorzitter Willem van Duin nog te verwachten dat met tien procent van de ziekenhuizen geen contract kon worden gesloten. Deze ziekenhuizen hielden zich volgens hem niet aan de afgesproken maximale groei van het zorgvolume.

Hoofdlijnenakkoord

Sommige ziekenhuizen mochten groeien, andere bleven op de nullijn. Er zijn ook ziekenhuizen gestopt met vormen van complexe zorg. Zij zijn gekort op het budget. In totaal blijft dit onder het maximum van 2,5 procent groei, zoals is afgesproken in het hoofdlijnenakkoord. Twee academische ziekenhuizen hebben nog geen contract: Umc Groningen en het Erasmus MC. Hun wensen om te groeien liggen nog boven de 2,5 procent. De woordvoerder denkt dat Achmea er op korte termijn uit komt: ‘We komen steeds dichter bij elkaar.’ (Zorgvisie-Carina van Aartsen) Foto: Stockexchange

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.