Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Achmea stopt 50 miljoen in fonds voor zorginnovatie

Mark van Dorresteijn
Verzekeraar Achmea richt een investeringsfonds op om innovatie in de zorgsector te stimuleren. Voor het fonds is vijftig miljoen euro beschikbaar. Een gespecialiseerde vermogensbeheerder zal het fonds beheren.
Achmea stopt 50 miljoen in fonds voor zorginnovatie

De beheerder zal op zoek gaan naar ondernemingen die veelbelovende beginnende technieken en behandelingen aanbieden voor onder andere aandoeningen, zoals hartfalen, longziektes, diabetes, kanker en dementie, waar steeds meer mensen mee hebben te kampen en die de samenleving veel geld kosten.

Kosten terugdringen

Jeroen van Breda Vriesman, bestuurslid Achmea: “Innovatie in de zorg is noodzakelijk om deze betaalbaar te houden. Niet alleen helpen we zo de zorgkosten in de samenleving terug te dringen; we hebben zelf ook de verwachting dat de bedrijven waarin het fonds investeert meer waard worden waardoor het fonds ook in de toekomst kan blijven investeren in betere zorg.” Roelof Konterman, voorzitter van de divisie Zorg en Gezondheid bij Achmea: “Via het fonds kunnen we aantrekkelijke innovatieve technieken en behandelmethoden sneller op de Nederlandse markt doorgevoerd krijgen, zodat de Nederlandse samenleving in zijn geheel eerder kan profiteren van de beste zorg.”

Spreiding risico

Met het fonds wil Achmea bedrijven helpen om technieken naar Nederland te brengen. Ook helpt de verzekeraar middelgrote Nederlandse bedrijven om hun weg te vinden naar de Nederlandse zorgmarkt. Er wordt actief aansluiting gezocht bij andere investeerders. Achmea verwacht dat op korte termijn een medeparticipant zich zal aansluiten. Het is de bedoeling het fonds groter te laten groeien zodat in meerdere bedrijven kan worden geïnvesteerd en dus spreiding van risico wordt bereikt. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Vlaanderen en Microsoft starten innovatiecentrum e-health

Zorginnovatieplatform wordt stopgezet

Innovatie in de care verloopt stroef

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.