Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea uit overleg IJsselmeerziekenhuizen

Zorgverzekeraar Achmea heeft zich teruggetrokken uit de onderhandelingen met de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Dat zegt een woordvoerster van het bedrijf.

Het ziekenhuisbestuur had Achmea gevraagd 16,5 miljoen euro te investeren in de schuld van de noodlijdende ziekenhuizen. Daarmee zou een ‘warme’ doorstart met overnamekandidaat MC Groep van Loek Winter mogelijk worden. De zorgverzekeraar vindt dat bedrag te groot.

Aysel Erbudak

De medisch specialisten van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord hebben Aysel Erbudak uitgenodigd in gesprek te gaan over het ziekenhuis. Dat zei een ziekenhuiswoordvoerster. Het initiatief voor een gesprek komt vanuit de medische staf. Directeur Erbudak van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam zei gisteren in televisieprogramma NOVA dat zij het ziekenhuis met schulden kan overnemen. Eerder redde Erbudak het Slotervaartziekenhuis van de ondergang. Overnamekandidaat ziekenhuis Sint Jansdal uit Harderwijk, die door de raad van bestuur was aangewezen als geschikte kandidaat, viel af. De MC Groep van Loek Winter is nog in gesprek over een eventuele overname. Het bedrijf is bereid het hospitaal over te nemen, maar zonder schulden. Als geen oplossing wordt gevonden, wordt surseance van betaling aangevraagd. (ANP)

Lees ook:

Nog geen oplossing voor IJsselmeerziekenhuizen

Nog geen besluit over toekomst IJsselmeerziekenhuizen

Aspirant-kopers IJsselmeerziekenhuizen bekend

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.