Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea verliest 15 miljoen per maand

MAARSSEN - Achmea Zorg draait zo’n 15 miljoen euro verlies per maand. Dat zegt de nieuwe directievoorzitter Jeroen van Breda Vriesman in het personeelsblad MijnZorg. Van Breda Vriesman roept de medewerkers op om alle zeilen bij te zetten om de kosten te drukken en de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen.
Achmea verliest 15 miljoen per maand

Premiegevecht

Achmea Zorg was de grote winnaar van het premiegevecht om de verzekerden vorig jaar. De verzekeraar kreeg er zo’n 300.000 verzekerden bij. Waarschijnlijk heeft Achmea hiervoor polissen onder de kostprijs moeten aanbieden. Volgens Chris Oomen in de nieuwsbrief van ZorgVisie heeft het premiegevecht Achmea zo’n 175 miljoen euro gekost. Directeur Martin Bontje van Zorgverzekeraars Nederland stelde onlangs dat zorgverzekeraars gemiddeld veertig euro per verzekerde verliezen.

Service

Daar komt nog bovenop dat Achema slecht scoort op het gebied van service. Dat blijkt uit een overzicht van de internetvergelijkingssite Independer. Achmea kreeg slechts een 6,6 voor service terwijl de best scorende zorgverzekeraars een 7,8 of 7,7 halen.

Offers

Van Breda Vriesman vraagt in het personeelsblad van zijn medewerkers grote inspanningen en offers. Hij kondigt bezuinigingen aan op kosten en het aantal medewerkers. En de strijd om verzekerden gaat door, aldus Van Breda Vriesman. “Op de markt gaan we nog veel lol hebben.” (ZorgVisie – Mario Gibbels, publicatiedatum dinsdag 10 oktober)

Lees ook:

Kwaliteit telt nog te weinig in zorgverzekering

Hoogervorst rekent op zorgpremie van 1134 euro

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.