Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea verliest 170 miljoen op zorg

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Achmea verliest 170 miljoen euro op de zorgactiviteiten. Het netto verlies van het concern over 2016 is opgelopen tot 24 miljoen euro. Noodweer en hoge zorgkosten zijn de oorzaak. Achmea is in de zorg klanten kwijt geraakt.
Geld munt en euro.fotolia.jpg
Foto: Fotolia

Verzekeringsconcern Achmea komt vandaag met de definitieve halfjaarcijfers. Een maand geleden waarschuwde Achmea hier al voor. 

Schade
Het noodweer in juni heeft tot een fikse schadepost geleid. Naar nu bekend is, is dat zo’n  267 miljoen euro. De totale schade door noodweer loopt op tot 267 miljoen euro bij 30.000 klanten.

Zorgkosten
Het resultaat van de zorgtak bedraagt een kleine 2 miljoen euro en is daarmee 170 miljoen euro lager dan de eerste helft van vorig jaar. Dat komt doordat de uitgaven aan zorg harder stijgen dan vooraf was geraamd door hogere uitgaven aan geneesmiddelen. Daarnaast is het aantal klanten teruggelopen en is de compensatie uit de verevening daarvoor onvoldoende.

Reorganisatie
Achmea voert sinds 2014 een reorganisatie door. Als gevolg daarvan zijn de bedrijfskosten met 355 miljoen euro verlaagd en is het aantal arbeidsplaatsen met ongeveer 3.000 afgenomen. De financiële positie wordt solide genoemd, met een  solvabiliteitspercentage van rond de 204 procent.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.