Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Achmea vraagt miljoenen voor IJsselmeerziekenhuizen

Zorgverzekeraar Achmea heeft de gemeenten Lelystad en Noordoostpolder, provincie Flevoland en het ministerie van Volksgezondheid gevraagd om samen 3,3 miljoen euro in de IJsselmeerziekenhuizen te investeren.

Als de 3,3 miljoen euro bij elkaar komt, wil Achmea zelf ook nog 3 miljoen euro in het ziekenhuis steken. Zonder dit geld haalt de IJsselmeerziekenhuizen wellicht het einde van de maand niet, volgens woordvoerder Christine Rompa van Achmea. “De ziekenhuizen kunnen de salarissen van oktober nog betalen, maar de toekomst is onzeker. Zonder deze investering gaat het ziekenhuis misschien al failliet voordat het onafhankelijke onderzoek klaar is op 28 oktober.”

Niet investeren

De gemeenteraden van Lelystad en Noordoostpolder vergaderen vanavond over de kwestie. Het college van B&W van Noordoostpolder heeft de gemeenteraad geadviseerd niet te investeren in de IJsselmeerziekenhuizen. Dit omdat het college het een buiten proportionele investering vindt op zeer korte termijn en lokale overheden niet verantwoordelijk zijn voor het financieren van ziekenhuizen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Ondernemer wil praten over IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeerziekenhuizen zijn zo goed als failliet

IGZ noemt artsen IJsselmeerziekenhuizen ‘laakbaar’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.