Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Achmea wil stoppen met bevoorschotting zorgorganisaties

Het zorgkantoor van Achmea wil per januari 2011 stoppen met de bevoorschotting van zorgorganisaties. Dat blijkt uit een brief van Achmea aan brancheorganisatie ActiZ. ActiZ laat weten het absoluut niet eens te zijn met het voornemen van Achmea.
Achmea wil stoppen met bevoorschotting zorgorganisaties

Achmea wil overgaan op bekostiging van zorg op basis van declaraties van geleverde zorg. Volgens ActiZ druist dit in tegen het overheidsbeleid en levert het ernstige problemen op voor de zorgorganisaties. Die krijgen te maken met onnodige kosten en het kan leiden tot liquiditeitsproblemen, aldus ActiZ. De brancheorganisatie heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gevraagd om in actie te komen tegen het voornemen van Achmea. Het eindigen van bevoorschotting zou immers tegen de marktregels zijn. Daarnaast heeft ActiZ het ministerie van VWS om opheldering gevraagd. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

ActiZ sleept VWS, Achmea en Menzis voor rechter

GGZ Nederland en ZN: akkoord over voorschotten

Kort geding tegen Zorgkantoor van Achmea

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. en weer wordt de cliënten/patiënten niets gevraagd, terwijl zij het eerste slachtoffer zullen zijn.
    de keuze voor de verzekeraar als centrale speler in de zorg blijkt opnieuw falikant uit te pakken. om hun financiële positie te versterken dwingen zij de zorgaanbieders hun financiering te herzien. de verbetering van het bedrijfsresultaat wordt gefinancierd uit hogere tarieven voor de zorgverlening i.v.m. gestegen financieringskosten. niet alleen moeten de zorgaanbieders meer financiering aantrekken om de ontbrekende bevoorschotting te compenseren, dat leidt tot hogere risico’s en dus tot hogere financieringskosten.
    anderzijds heeft klakkeloze bevoorschotting het zorgaanbieders in het verleden misschien wel erg gemakkelijk gemaakt.

  3. Prima plan van Achmea! Door de liquiditeisdruk van vele kanten op de voeren (banken zijn ook al terughoudender) gaat de zorg hopelijk eidenlijk door de knieën. Veel is nog macht gestuurd: heel veel inefficientie, status, eigenbelang & vet op het o phet hogere kader & medieci

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.