Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Acties dreigen in ouderenzorg

De cao-onderhandelingen in de ouderenzorg zijn geschorst. “Als de werkgevers geen water bij de wijn doen, volgen er acties”, zegt Pim van Loon, bestuurder van de vakbond ABVAKABO FNV.

De werkgevers komen onvoldoende tegemoet aan de eisen van de vakbonden, vindt Van Loon. De problemen ontstaan vooral door het samenvoegen van de cao voor Verpleging en verzorging met de cao Thuiszorg. De werkgevers gaan uit van de cao Thuiszorg, waarin de arbeidsvoorwaarden slechter zijn dan in de cao Verpleging en verzorging.

Werkgeversbijdrage

Van Loon: “Neem nou de werkgeversbijdrage in de ziektekosten. Die kent de cao Thuiszorg niet. De werkgevers willen die schrappen. Dat scheelt 13 tot 26 euro per maand. Die achteruitgang slokt meteen de salarisverhoging op die de werkgevers bieden.”

De vakbonden overleggen dinsdag 27 november over verdere stappen. De uitkomst daarvan was bij het ter perse gaan van deze nieuwsbrief nog niet bekend. Van Loon stelt dat de werkgevers water bij de wijn moeten doen. “Als de werkgevers vasthouden aan hun punten, volgen er acties”. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Links

Wie zal de ouderenzorg betalen?

Bussemaker kort half miljard op ouderenzorg

“Ouderenzorg tekort van 50 miljoen”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.