Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

AD: Flevoziekenhuis beste van het land

Mark van Dorresteijn
Het Flevoziekenhuis in Almere is het best presterende ziekenhuis van het land. Dat blijkt uit de AD Ziekenhuis top-100.
AD: Flevoziekenhuis beste van het land

Het Flevoziekenhuis stond vorig jaar op nummer 29 in de lijst. In het Flevoziekenhuis, waar het AD donderdag de uitslag bekendmaakte, heerst een jubelstemming. “Dit is fantastisch”, reageerde bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus. “Er is door iedereen heel hard gewerkt nadat wij in 2008 op de laatste plaats in de lijst eindigden. Dit is heel goed nieuws voor iedereen, vooral ook voor onze patiënten.”

Verbeteringen Flevoziekenhuis

Het Flevoziekenhuis dankt zijn topplaats aan verschillende verbeteringen die het ziekenhuis vorig jaar al aankondigde. Zo is het aantal patiënten met doorligwonden flink gedaald en verbeterde de aanpak van ondervoeding. Ook maakte het ziekenhuis werk van snellere behandeling voor patiënten met een herseninfarct.

Ranglijst

1. Flevoziekenhuis – 90,47

2. Streekziekenhuis Koningin Beatrix – 89,53

3. St. Antonius Ziekenhuis – 89,41

4. Orbis Medisch Centrum – 88,82

5. Maasstad Ziekenhuis – 88,80

6. De Tjongerschans – 88,44

7. St. Elisabeth Ziekenhuis – 87,25

8. Sint Franciscus Gasthuis – 86,84

9. Ziekenhuis Zevenaar (Alysis Zorggroep) – 86,78

10. Rivas Zorggroep (Beatrix Ziekenhuis) – 85,75

Bekijk hier het complete overzicht

Ziekenhuislijst

Het AD stelt de lijst jaarlijks samen op basis van informatie die de ziekenhuizen zelf vrijgeven. De krant vergelijkt hun prestaties met 26 kwaliteitsaspecten die zijn vastgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en wetenschappelijke verenigingen van medisch specialisten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

‘Nederlandse zorg gemiddeld de beste’

CZ: Verzekerden alleen naar beste ziekenhuis

Top-10: Flevoziekenhuis gemiddeld kortste ligduur

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

7 REACTIES

  1. Een prachtig resultaat voor het Flevo Ziekenhuis Almere.Complimenten voor de Bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus .Het is goed mogelijk , dat je in een jaar tijd kan opklimmen in de Top van de 98 Ziekenhuizen.Het is een kwestie van je inzetten , samen met je medewerkers naar de Kwaliteits-Top 100.Ik zie , dat collega ziekenhuis- bestuurders, die laag eindigen , het AD gaan aanvallen , van dat de cijfers van de Inspectie niet kloppen. Dat verhaal lees ik ook al jaren zo lang deze AD Top 100 gemaakt wordt. M.a.w. Wie doet zijn werk niet goed ? De Inspecie ; de Ziekenhuizen die deze cijfers Zelf aanleveren ; of bemoeit de Politiek er zich mee ?

  2. Lees alle reacties
  3. Misschien zijn er ook mensen die recentelijk (in 2010) hebben ervaren hoe de kwaliteit van het Flevoziekenhuis is? Die zullen de twijfels die hier geuit worden of dat het nu echt een goed ziekenhuis is (geworden) of niet, vast en zeker kunnen wegnemen.
    Voor de critici op de critici; Vergeet niet dat het AD de lijst samenstelt op basis van slechts enkele prestatie indicatoren van het ziekenhuis (steeksproefsgewijs. Is denk ik op een andere manier ook moeilijk te realiseren). En helaas komt het voor dat sommige zkh-en op bepaalde punten hun administratie sociaal wenselijk invullen. Niet gezegd dat dit hier aan de hand is, juist daarom ben ik benieuwd naar recente ervaringen van patienten.

  4. Beetje te kort door de bocht denk ik petra en dreesmann. ik werk zelf in een ander ziekenhuis en vind dat als een ziekenhuis zoveel energie in het verbeteren van de zorg heeft gestoken dat het ook verdient is. Inderdaad zijn zulke sprongen niet vreemd als de ziekenhuizen niet ver uit elkaar liggen. Nu nog proberen het resultaat vast te houden.
    Van Harte.

  5. In 2007 is mijn dochter met loeiende sirene naar dit ziekenhuis gebracht omdat er in Amersfoort geen IC meer over was. Toen vonden wij al dat de opvang van ouders en begeleiding van patient veel beter was. Ook de bedden scoorden bij ons hoger. Voor ons was het dan ook even schrikken toen ze op de laatste plaats kwamen. We hebben deelgenomen aan het IC nazorgproject. Echt een aanrader! Zou er in elk ziekenhuis moeten zijn. Niet alleen voor patient ook voor het personeel dat niet weet hoe het verder is gegaan met de patient en hem/haar nu in volle ‘gezondheid’ terug zien. Ik miste alleen als ouders de mogelijkheid om te douchen. Ik ben benieuwd of daar al aan is gewerkt?

  6. als alle deelnemers ongeveer even sterk zijn en dicht bij elkaar liggen (neem even de metafoor van een wielerpeleton in gedachten)en je levert een forse gerichte inspanning ben je snel vooraan en dan zijn dit soort “sprongen”niet zo gek toch. Mooi is vooral het voordeel voor de patient

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.