Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Ad Melkert: ‘Kuipers legt bom onder IZA als hij niet meebetaalt aan cao’

De zorgverzekeraars en vooral het ministerie van VWS moeten honderden miljoenen euro’s bijdragen om de loonstijging die de bonden vragen te betalen. De ziekenhuizen hebben al te maken met hoge inflatie, investeringen voor de Green Deal en meer energie- en inkoopkosten. ‘Als ze niet bijdragen, leggen minister Kuipers en de zorgverzekeraars een bom onder het IZA en de Green Deal’, zegt NVZ-voorzitter Ad Melkert. ‘Met hulp kan dat voorkomen worden. Voor al deze uitgaven hebben we geen geld meer.’
Ad Melkert Congres Zv Door Rob Jastrzebski
Foto: Rob Jastrzebski
Premium

De NVZ wijst vanochtend in

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Beste Peter, die 1,13% was niet een reparatie van een loonkloof, maar een eerste aanzet in het dichten van de door de SER geconstateerde 6% tot 9% structurele achterstand in de zorg; daar is dus nog een resterend gat van 4,87 – 7,87% waarin nog niet is voorzien. En dat “SER-buikje” was een constatering van voor Corona.
   De laatste jaren zijn zorgaanbieders net als u en ik geconfronteerd met (meer-)kosten en inflatie die niet in tarieven is gecompenseerd. De zorgsector zit op zwart zaad en kijkt terecht naar de financiers van de zorg en meer concreet de overheid en de zorgverzekeraars. Geld dat je niet hebt kun je niet uitgeven. En de ruimte voor loonstijging moet toch echt uit de tarieven en OVA komen. Als daar niets beweegt kan alle ambitie op het anders organiseren van de zorg (IZA) een stuk lastiger worden.

  2. Lees alle reacties
  3. Eerst IZA en Green Deal ondertekenen en nu geen geld meer hebben voor rechtvaardige salarissen van oa verpleegkundigen? Wat is een handtekening van een ziekenhuiskoepel waard? Wel macro vergezichten tekenen en intussen medewerkers in de kou laten zitten? Lang blijven praten en slechts babbelen zonder inhoud? Aansturen op langdurige stakingen en geen oplossing om patiënt niet extra te raken? Nu reeds wachtlijsten, te hoge werklast, personeelsschaarste in de verpleging, hoog verzuim, negatieve beeldvorming groeit enz. Terug naar Witte Woede ( 1990 / 1991 ) ? De Eerste Kamer nam initiatief en toen: Commissie Jos Werner ! In 2021 nog 1,13% reparatie van loonkloof ( CDA Minister de Jonge), Nu verwaarlozing en geen sjoege: Minister Kuipers ( D66 ) en Minister Helder ( VVD )!

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.