Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

AD top-100: Albert Schweitzer beste van het land

Mark van Dorresteijn
Het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) in Dordrecht is volgens het AD het beste van Nederland. Het ziekenhuis staat op de eerste plaats in de Top 100 die de krant heeft samengesteld op basis van gegevens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en medische richtlijnen.
AD top-100: Albert Schweitzer beste van het land
Foto: Albert Schweitzer ziekenhuis

Het ASz stond in 2011 nog op de 54e plaats van de lijst en steeg vorig jaar op naar de negende plaats. Pluspunten zijn onder meer dat relatief weinig patiënten een tweede keer geopereerd moesten worden vanwege complicaties en dat complexe operaties vaak door ervaren medische teams worden uitgevoerd.

Trots

Directie, artsen en medewerkers van het ziekenhuis zijn enorm trots op het resultaat, laat het ziekenhuis weten. ‘We spannen ons al jaren in voor optimale kwaliteit, veiligheid en patiëntvriendelijkheid, maar van deze plek in de Top 100 kun je eigenlijk alleen maar dromen’, reageerde bestuursvoorzitter Pier Eringa.

Winnaar vorig jaar

De winnaar van vorig jaar, het Meander MC in Amersfoort, staat ditmaal op de 7e plaats.

1 REACTIE

  1. Hoe spijtig dat anno 2013 de uitkomst van medische behandelingen nog steeds niet geregistreerd worden (op darmkanker na) door artsen. Dat betekent dat de belangrijkste informatie voor het samenstellen van een lijst van beste artsen ontbreekt. Dus de ADlijst is nonsens.
    Bovendien en dat wist U al wel: ziekenhuizen zijn gebouwen. Beste ziekenhuizen bestaan niet, wel bouwkundig maar niet medisch gezien.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.