Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Adecco komt met secretaresses voor de zorg

Uitzendorganisatie Adecco richt zich met een nieuwe tak op secretaresses die gespecialiseerd zijn in werken in de gezondheidszorg. Onder de noemer Top Secretaries (TS) Healthcare.
Adecco komt met secretaresses voor de zorg

De behoefte aan gespecialiseerd secretarieel personeel in gezondheidzorg neemt toe. Dat zegt Ineke Kooistra, Top Secretaries Director. “Secretariaatswerk in de gezondheidszorg kent veel overeenkomsten met het ‘gewone’ bedrijfsleven. Maar er zijn ook opvallende verschillen. Aspecten als werkcultuur, diversiteit in contacten en kwetsbaarheid van cliënten vragen om secretaresses die iets extra’s meebrengen. Dat is voor ons een overtuigende reden geweest om de gezondheidszorg binnen onze dienstverlening een eigen plaats te geven.”

Ondersteuners Ziekenhuizen

TS Healthcare richt zich primair op ziekenhuizen en aan de zorg gerelateerde organisaties. De dienstverlening, aangeboden vanuit diverse, over Nederland verspreide vestigingen, wordt gecoördineerd door consultants die binnen de gezondheidszorg jarenlange ervaring hebben en weten wat er op de sector afkomt. Kerndienst is de tijdelijke beschikbaarstelling van professionele secretaresses/ondersteuners, algemeen en medisch, op alle voorkomende niveaus.

Zorg consultancy

Daarnaast verwacht TS Healthcare in toenemende mate consultancy services uit te zullen voeren. Kooistra: “Met de veranderingen die veel zorgorganisaties doormaken, staan secretariaten vaak letterlijk onder druk. Wij hebben ervaring in het maken van analyses en inventarisaties van bestaande werkprocessen, met als uitkomst: concrete verbetervoorstellen. Voor de implementatie en ‘nazorg’ hebben we gepassioneerde professionals beschikbaar die ter plaatse de handen uit de mouwen steken en in staat zijn om het complete bestaande team te enthousiasmeren voor nieuwe werk- en communicatiemethoden.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Sterke stijging personeelskosten van ziekenhuizen

Scholing en cultuur spelen rol bij werving zorgpersoneel

Zorg amper voorbereid op krapte arbeidsmarkt

Personeelstekort groter dan gedacht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.