Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Administratieve lastenverlichting in de zorg: in gesprek met Evean en Icare

Zorgverleners hebben vaak te maken met veel administratieve taken die hun tijd en energie opslokken. Dit gaat vaak ten koste van hun werkplezier en de kwaliteit van de zorg. Eind 2022 hebben drie VVT-zorgorganisaties (Evean, Icare Verpleging en Verzorging, en Zorggroep Meander, die onderdeel zijn van Espria) met Morgens een project opgestart om de administratieve lasten voor zorgverleners te verminderen. Dit initiatief streeft ernaar het werkplezier van medewerkers te verhogen door administratieve lasten te verminderen, waardoor zorgverleners zich meer kunnen richten op hun kernactiviteiten: het verlenen van zorg.

Uitdagingen en oplossingen

Morgens organiseerde een gesprek tussen Rein Souwerbren, directeur van Evean, en Dennis van Achthoven, directeur van Icare. Is het mogelijk om de administratieve lasten in de zorg daadwerkelijk te verminderen, of is dit slechts een utopie? In hoeverre zijn zorgorganisaties zelf verantwoordelijk voor het creëren van deze lasten? Wat is de rol van bestuurders in dit proces?

In dit gesprek delen zij hun visie, uitdagingen en oplossingen op het gebied van administratieve lastenvermindering. Ook geven zij tips voor andere zorgorganisaties die een soortgelijk traject willen starten.

Werkplezier voor zorgverleners

Wil je ook meer werkplezier voor je zorgverleners? Lees dan de 9 praktijktips om administratieve lasten in de zorg te verminderen. Deze tips zijn gebaseerd op de inzichten en ervaringen van de betrokken directeuren, zorgmedewerkers en Morgens.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.