Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ADRZ bezuinigt vooral op personeelsbestand

Mark van Dorresteijn
Bij het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ), met locaties in Goes, Vlissingen en Zierikzee, verdwijnen 63 fulltime banen. Dat heeft het bestuur gisteren tijdens een personeelsbijeenkomst bekendgemaakt.
ADRZ bezuinigt vooral op personeelsbestand

Het bestuur laat weten dat de 63 banen verdwijnen door tijdelijke contracten niet te verlengen. In december 2010 schrapte het ziekenhuis al 87 fte. Ook hier ging het om tijdelijke contracten. Volgens een woordvoerder zijn gedwongen ontslagen niet aan de orde. Wel zullen medewerkers misschien elders in het ziekenhuis aan de slag moeten.

Tekort

Het ziekenhuis heeft een tekort van circa 8 miljoen euro. Om een faillissement af te wenden, moet worden bezuinigd. Het bestuur laat weten dat de korting van 6 miljoen door VWS een van de oorzaken is van het tekort.

Bezuinigen

Naast de bezuinigingen op het personeel van 5,6 miljoen euro, heeft het ziekenhuis voor 3 miljoen euro aan bezuinigingen op andere posten aangekondigd. Dat geld moet bijeengebracht worden door inkoopbesparingen (1,6 miljoen), besparing op medicatie (0,5 miljoen), hogere bijdrage door specialisten (0,5 miljoen) en ‘overige besparingen’ (0,4 miljoen). (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

ADRZ zet in op miljoenenbesparing

Geen toestemming voor eigen dottercentrum ADRZ

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.