Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Advies: sluit tbs-afdelingen in gevangenissen

Mark van Dorresteijn
Justitie kan beter stoppen met de tbs-afdelingen in gevangenissen. De behandeling daar is van een lager niveau dan in de tbs-klinieken. Dat stelt de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming maandag in een advies aan staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie.
Advies: sluit tbs-afdelingen in gevangenissen

De extra tbs-plekken in gevangenissen zijn steeds minder nodig, omdat de wachttijd voor opname in een tbs-kliniek terugloopt. Op dit moment zijn er vijf gevangenissen met tbs-plaatsen. Die werden in 2006 ingesteld omdat de tbs-klinieken toen veel plaatsen tekortkwamen. Volgens de raad kunnen de tbs-afdelingen in zeker twee of drie gevangenissen worden gesloten.

Benodigde capaciteit

Een woordvoerder van Albayrak stelt dat het een tijdelijke maatregel betrof, die nog loopt tot januari 2013. Binnenkort wordt bekeken of het nodig is ook na die tijd nog tbs-afdelingen in gevangenissen open te houden. Daarbij speelt de benodigde capaciteit een grote rol. Justitie is het niet eens met de kritiek op de kwaliteit van de tbs-afdelingen. De woordvoerder verwijst naar een rapport van de Inspectie voor de Sanctietoepassing waarin staat dat de zorg in orde is. (ANP)

Lees ook:

GGZ Drenthe ziet af van bouw tbs-kliniek

Nieuwe tbs-kliniek in Utrecht van start

Meer nieuws over huisvesting op de themapagina

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.