Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

AFAS automatiseert administratie Meander MC

Mario Gibbels
Het Meander Medisch Centrum is begin dit jaar overgestapt op de HRM/Payroll-software van AFAS. De ruim 3500 medewerkers van Meander beschikken nu over een persoonlijke HR-portal via AFAS.

AFAS is bij Meander MC de vervanger van Logica. De reden hiervoor is dat Logica is gestopt met het leveren van de bestaande HRM/Payroll-software. “Een belangrijk verschil is dat waar voorheen ‘loonverwerking in service’ werd toegepast, de salarisadministrateur nu met één druk op de knop zelf een bruto-netto berekening kan maken. Zo vermindert de kans op fouten”, stelt AFAS.

In zes maanden gerealiseerd

Via de nieuwe HR-portal kunnen medewerkers online zelf hun gegevens raadplegen, waaronder de digitale loonstrook. De medewerkers kunnen ook zelf hun gegevens beheren met behulp van de Employee Self Service (ESS)-module. Hiermee kunnen zij onder andere digitaal een verhuizing doorgeven, een onkostenvergoeding invoeren of verlof aanvragen. De inrichting van zowel de salaris– en personeelsadministratie als de conversie naar AFAS Profit HRM/Payroll, is in ruim zes maanden gerealiseerd. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.