Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

AFAS automatiseert administratie Meander MC

Het Meander Medisch Centrum is begin dit jaar overgestapt op de HRM/Payroll-software van AFAS. De ruim 3500 medewerkers van Meander beschikken nu over een persoonlijke HR-portal via AFAS.

AFAS is bij Meander MC de vervanger van Logica. De reden hiervoor is dat Logica is gestopt met het leveren van de bestaande HRM/Payroll-software. “Een belangrijk verschil is dat waar voorheen ‘loonverwerking in service’ werd toegepast, de salarisadministrateur nu met één druk op de knop zelf een bruto-netto berekening kan maken. Zo vermindert de kans op fouten”, stelt AFAS.

In zes maanden gerealiseerd

Via de nieuwe HR-portal kunnen medewerkers online zelf hun gegevens raadplegen, waaronder de digitale loonstrook. De medewerkers kunnen ook zelf hun gegevens beheren met behulp van de Employee Self Service (ESS)-module. Hiermee kunnen zij onder andere digitaal een verhuizing doorgeven, een onkostenvergoeding invoeren of verlof aanvragen. De inrichting van zowel de salaris– en personeelsadministratie als de conversie naar AFAS Profit HRM/Payroll, is in ruim zes maanden gerealiseerd. (ICTzorg)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.