Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afdeling MCA een maand dicht door brand

Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
De psychiatrische afdeling van het Medisch Centrum Alkmaar die maandagochtend door brand werd getroffen, kan de komende weken nog niet worden gebruikt. Dit heeft het MCA maandag gemeld.
Afdeling MCA een maand dicht door brand

De afdeling heeft onder meer roet- en waterschade opgelopen en moet eerst grondig worden gereinigd.

Overgeplaatst

Het MCA verwacht dat de deuren van de psychiatrische afdeling over vier weken weer open kunnen. Twee verpleegafdelingen die boven de getroffen afdeling liggen hebben door de brand ook schade opgelopen. Naar verwachting worden deze twee afdelingen in de loop van deze week weer in gebruik genomen. De geëvacueerde patiënten van de afdeling psychiatrie worden overgeplaatst naar klinieken van de GGZ Noord-Holland Noord, waarvan de afdeling een onderdeel is. Patiënten van de bovengelegen afdelingen zijn tijdelijk elders binnen het ziekenhuis ondergebracht.

Rookreiniger

De patiëntenzorg in het ziekenhuis heeft maandag volgens het MCA bijna geen hinder ondervonden van de kleine brand. Slechts voor een kleine groep patiënten moest de behandeling enkele uren worden uitgesteld. De brand ontstond maandagochtend in een rookreiniger in een ongebruikte en afgesloten kamer op de psychiatrische afdeling. Het vuur kreeg geen kans zich uit te breiden doordat de brandweer snel ter plaatse was en ingreep. De afdeling psychiatrie ligt op de eerste verdieping en door de rookontwikkeling moesten ook afdelingen op de tweede en derde etage worden ontruimd. In totaal werden 44 mensen intern naar andere afdelingen verhuisd. (anp)

Lees meer:

Korte tijd brand in Medisch Centrum Alkmaar

Zorgvisie Magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.