Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Afridoctor: op pad met de dokter op zak

Mario Gibbels
De Nokia smartphones hebben beschikking over een nieuwe ‘app’ die ervoor moet zorgen dat medische expertise ook toegankelijk is op plekken waar dat niet voor de hand ligt. De applicatie heet AfriDoctor ('a doctor in your pocket').
Afridoctor: op pad met de dokter op zak

De gedachte achter de telefoonapplicatie Afridoctor is dat mensen die ergens ‘in the middle of nowhere’ plots kampen met bijvoorbeeld een zorgelijke uitslag of verkleuring van hun oogwit, met hun ‘app’ en smartphone een foto kunnen maken van de aandoening. Deze foto wordt vervolgens naar een artsenpanel gestuurd van Health24, een Zuid-Afrikaans geneeskundig platform, dat binnen 48 uur een diagnose zegt te stellen.

Daarnaast biedt de applicatie een ‘symptoomchecker’, een overzicht van medische hulp in de buurt en een paniekknop waarmee je vrienden en familie op de hoogte kunt stellen van je verblijfplaats en (penibele) toestand.

Gratis te downloaden

De applicatie won overigens Nokia’s ‘Africa Calling All Innovators’-wedstrijd en wordt nu gratis aangeboden op de lijst van Nokia’s Ovi Winkel, de plek waar je applicaties van Nokia kan downloaden. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.