Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Agis verliest zelfstandigheid eerder dan verwacht

Mark van Dorresteijn
Zorgverzekeraar Agis verliest eerder dan gepland de zelfstandigheid binnen moederbedrijf Achmea. Dat bevestigt Roelof Konterman, directievoorzitter van Achmea Zorg tegenover Het Financieele Dagblad.
Agis verliest zelfstandigheid eerder dan verwacht

Bij de fusie tussen Achmea en Agis eind 2008 was afgesproken dat Agis vijf jaar lang als zelfstandig bedrijf met een eigen raad van bestuur en eigen raad van commissarissen zou blijven bestaan. Daar komt waarschijnlijk twee jaar eerder dan gepland een einde aan.

Krachten bundelen

Konterman verwijst in het dagblad naar ontwikkelingen op de zorgverzekeringsmarkt. “We moeten de krachten bundelen om een grotere invloed op de markt te hebben, bijvoorbeeld bij de inkoop van zorg.” Alleen de merknaam Agis blijft gehandhaafd. De raad van bestuur van Agis is akkoord met de operatie. De plannen worden nu concreet uitgewerkt en moeten eind van dit jaar goedgekeurd worden door de raad van commissarissen en de ondernemingsraad van Agis.

De Friesland

Het verlies van zelfstandigheid is opvallend, omdat Achmea onlangs met zorgverzekeraar De Friesland fuseerde. Ook daar is de afspraak gemaakt dat De Friesland vijf jaar lang als zelfstandig bedrijf voortbestaat binnen Achmea. “Die vijf jaar is hard”, zegt een woordvoerder van De Friesland. “Bij ons is van belang dat vijf jaar ook echt vijf jaar is. Wij hebben dat goed geborgd in de overeenkomst. Als er dingen veranderen kan dat alleen op initiatief van De Friesland.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

De Friesland Zorgverzekeraar fuseert met Achmea

‘Agis kan Turkse zorg nooit controleren’

Agis wil één academisch traumacentrum in Amsterdam

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 is weer gestart.
Meer over de procedure.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.