Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Akkoord over cao in ziekenhuizen

De vakbonden en de werkgevers in de algemene ziekenhuizen en revalidatiecentra hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao tot 1 maart 2009.
Akkoord over cao in ziekenhuizen

De Abvakabo heeft dit donderdagavond laten weten.

3,25 procent

Op 1 juni krijgen de ruim 190.000 werknemers structureel 3,25 procent loonsverhoging. Op 1 oktober komt daar nog een eenmalige uitkering bij van 1 procent van het brutojaarloon, met een minimum van 300 euro.

Ouderenregeling

De ‘ouderenregeling’ blijft intact. Dat betekent dat de extra vrije dagen voor werknemers ouder dan 45 jaar blijven bestaan. Een woordvoerder van de NVZ vereniging van ziekenhuizen liet weten dat de komende maanden onderhandeld wordt over een nieuw “levensfasebeleid voor de werknemers”.

‘Mager bod’

Het onderhandelingsakkoord wordt nu aan de vakbondsleden voorgelegd. De Unie Zorg en Welzijn liet weten het “een mager bod” te vinden en twijfelt om het bod positief aan haar leden voor te leggen. De woordvoerster vreest dat veel medewerkers overstappen naar privé-klinieken en andere zorginstellingen omdat daar de beloning beter is. (ANP)

Lees ook:

Andere artikel over arbeidsovereenkomsten in Zorgvisie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.