Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Algemene ziekenhuizen zijn niet aanbestedingsplichtig

Algemene ziekenhuizen hoeven geen aanbestedingsprocedure te doen voor overheidsubsidie. Dat heeft de Raad van State onlangs bepaald. De uitspraak maakt een einde aan een langlopende juridische strijd tussen het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.
Algemene ziekenhuizen zijn niet aanbestedingsplichtig

In augustus 2008 kende de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een subsidie toe van maximaal 2,2 miljoen euro voor het project ‘Scholingsprogramma Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis 2005-2007’. Vervolgens werd deze subsidie in november 2008 verlaagd naar circa 1,3 miljoen euro. De staatssecretaris besloot tot deze korting, omdat een gedeelte van het project niet correct zou zijn aanbesteed.

Juridische strijd

De discussie die daarop volgde via de rechter tussen de aanvrager van de ESF-subsidies en het ministerie van SZW, draaide om de vraag of algemene ziekenhuizen aanbestedingsplichtig zijn. Volgens de staatssecretaris is dat wel het geval, de aanvrager vindt van niet. Door de recente uitspraak ontvangt het CWZ alsnog de eerder toegekende subsidie van 870.000 euro. Tegen het besluit van de Raad van State is geen hoger beroep meer mogelijk. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / beeld ANP © Koen Suyk)

Lees meer:

Minder subsidie zorginstelling bij te hoog salaris

Rotterdam mag Riagg subsidie niet onthouden

Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.