Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Algoritme kan met 1 miljoen vaccins de ziekenhuisopnames halveren

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Met een beperkt aantal vaccins kan het aantal ziekenhuisopnames gehalveerd worden. Als de prik maar naar de juiste patiënten gaat. Vijfhonderd huisartsen gaan daarvoor een algoritme gebruiken. Het systeem staat op het punt om verder op te schalen, maar dat is een race tegen de klok, weet onderzoeker en mede-ontwikkelaar Ron Herings. ‘We kunnen het ons niet permitteren om mensen zonder verhoogd risico te vaccineren.’
Ontwerp Zonder Titel (25)

‘Je kunt met heel weinig vaccins

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Met een eenvoudige ‘bijsluiter’ voor datascience-leken (huisartsen, patiënten) worden algoritmen en de daarmee ondersteunde beslissingen acceptabel. Anders krijgt het, nu nog hype buzzwoord, ‘algoritme’ dezelfde lading als kernenergie: superkrachtig, levensgevaarlijk, niet meer doen.
   Zorg dat je een verantwoording hebt klaarliggen voor de gebruikte leer-datasets (niet iedereen komt bij de huisarts), variabelen (voorkomen multicollineariteit), modelkeuze (SVM, LR, ?), assessment (ROC, PRC) én model-updates.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.