Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alkmaar stelt overbruggingstarief in voor jeugdzorg

Redacteur Zorgvisie
De regio Alkmaar en jeugdhulpaanbieders hebben een tijdelijke oplossing gevonden voor de problemen met tarieven in de regio. Vanuit de regio is een overbruggingstarief ingesteld, waarmee de aanbieders akkoord zijn gegaan.
Overbruggingstarief jeugdzorg
Foto: AdobeStock

Dat meldt de netwerkorganisatie regio Alkmaar. In oktober trokken zes jeugdzorgaanbieders in de regio aan de bel over de tariefsverlaging die de netwerkorganisatie wilde doorvoeren. Volgens hen vormt die een bedreiging voor de continuïteit van de specialistische jeugdzorg die zij bieden. Omdat de gemeenten die deel uitmaken van de netwerkorganisatie niet wilden overleggen over het tarief, spanden de zorgorganisaties een kort geding aan. Begin november oordeelde de rechter dat de regio Alkmaar met de aanbieders moet overleggen over redelijke tarieven.

Overbruggingstarief ingesteld

Inmiddels is er een breed tarievenonderzoek gestart, dat duidelijk moet maken wat passende tarieven zijn voor aanbieders in de regio. Totdat dit is vastgesteld, is er een overbruggingstarief ingesteld, dat geldt voor alle gecontracteerde aanbieders van ambulante jeugdzorg in de regio. De zes zorgaanbieders die een rechtszaak aanspaneden kunnen er voorlopig mee uit de voeten, laat Triversum-bestuurder Vincent Schouten weten. ‘Het is een uitkomst waar we allemaal hard aan hebben gewerkt. Voor dit moment zijn we tevreden, maar het tarief dat nu is vastgesteld wordt hopelijk nog positief bijgesteld.’ De bestuurder laat weten dat de zorgaanbieders het kort geding tegen de regio hebben opgeschort vanwege de overbruggingsregeling. ‘We hopen dat het ook niet meer nodig is, maar dat betekent niet dat het helemaal is ingetrokken. Maar de afgelopen tijd zitten we op een positieve lijn met de regio, die willen we aanhouden.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.