Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Allergiecentrum St. Elisabeth Ziekenhuis van start

Het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg start vandaag met het Allergiecentrum Zuid-Nederland. In deze speciale polikliniek werken drie allergologen en is daarmee uniek in Nederland.

In Nederland zijn slechts 25 allergologen werkzaam. Het Allergiecentrum wil over een tijd vijf allergologen binnen hebben. “Daarvan zijn er nu drie werkzaam”, zegt de woordvoerder van het St. Elisabeth Ziekenhuis. “Doordat er in Nederland maar zo weinig allergologen zijn, hebben wij nu nog een wachtlijst van een aantal maanden. Met de komst van de extra allergologen willen we die wachttijd oplossen.”

Toename allergie

Het St. Elisabeth begint met de polikliniek omdat het ziekenhuis constateerde dat er een enorme toename is van het aantal mensen met een allergie. “De helft van de pasgeborenen heeft een allergie.” Het allergologisch onderzoek vindt vooral overdag plaats, maar zo nodig kunnen mensen ook een nachtje blijven slapen.

Multidisciplinaire samenwerking

Initiatiefnemer van de polikliniek is Theo Roovers. Lange tijd was hij de enige allergoloog in Midden-Oost Brabant en Limburg. Nu hij zijn kliniek binnen het ziekenhuis heeft gevestigd, zijn allerlei onderzoeksfaciliteiten direct voorhanden en kan hij makkelijker overleggen met andere specialisten. Gestreefd wordt naar een multidisciplinaire samenwerking. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Norovirus in St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg

Minder patiënten dood dankzij polikliniek hartfalen

West-Friese ziekenhuizen openen concurrerende poli’s

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.