Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Alliantie voor topklinische ggz in de maak

MAARSSEN - Ggz-aanbieders Altrecht, Lentis en de Parnassia Groep richten een alliantie voor topklinische ggz op. Met de alliantie willen de initiatiefnemers de behandeling van mensen met een zeldzame aandoening waarborgen.

Om een kwalitatief hoogwaardige behandeling voor mensen met een zeldzame aandoening of met een zeer complexe manifestatie van een aandoening te kunnen garanderen, is samenwerking en concentratie van het topklinische aanbod voor deze patiëntengroepen nodig. Alleen wanneer er voldoende patiënten met een dergelijke aandoening zijn, kunnen specifieke kennis en vaardigheden ontwikkeld worden. Ook de veranderingen in de structuur, organisatie en financiering van de gezondheidszorg, de introductie van de marktwerking en de toenemende aandacht voor kwaliteit en innovatie zijn aanleiding geweest de stichting Topklinische GGz op te richten.

Criteria

In eerste instantie bestaat de stichting Topklinische GGz uit de drie initiatiefnemende instellingen. Op basis van vastgestelde criteria, beoordeeld door een onafhankelijke commissie, kunnen andere GGz-instellingen zich bij de stichting Topklinische GGz aansluiten. Voorzieningen die het predikaat topklinische GGz-instelling of -afdeling willen dragen, moeten voldoen aan 15 instellingsbrede criteria en 15 criteria op afdelingsniveau.

Landelijk netwerk

Vanwege de hoge eisen die aan een topklinische voorziening worden gesteld, zullen in de praktijk binnen één instelling slechts enkele afdelingen in aanmerking komen voor het predikaat Topklinische Zorg. Uiteindelijk willen de initiatiefnemers komen tot een landelijk netwerk van topklinische GGz-voorzieningen. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

Lees meer op ZorgVisie over Altrecht:

Drie instellingen winnen marketingprijs

Herrie in transculturele ggz

Lees meer op ZorgVisie over Parnassia

Het voordeel van bedrijfsmatigheid

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.