Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Alternatieve artsen moeten btw betalen’

Alternatieve artsen moeten btw betalen, net zoals beroepsgroepen als kermisexploitanten en notarissen. Daarvoor pleit de Vereniging tegen de Kwakzalverij, een gezelschap van medici dat strijdt tegen alternatieve geneeswijzen.

De alternatieve artsen zijn nu, net als ‘gewone’ dokters, vrijgesteld van de belasting. Maar volgens voorzitter Cees Renckens van de vereniging slaat dat nergens op. “De medische, gezondheidskundige werking van de alternatieve geneeswijzen is nooit aangetoond, dus waarom zouden ze net zo behandeld moeten worden als normale artsen?” Volgens hem moeten cosmetisch artsen ook gewoon btw betalen.

Medische opleiding

De alternatieve artsen waar het om gaat, hebben wel gewoon geneeskunde gestudeerd op erkende Nederlandse universiteiten. Maar volgens Renckens maakt hen dat niet minder gevaarlijk. “Dit soort mensen gaat vaak nog verder dan alternatieven zonder medische opleiding. Patiënten hebben vaak ook meer vertrouwen in de artsen met opleiding.”

Alternatieve artsen

De organisaties van alternatieve artsen reageren gezamenlijk afwijzend op het voorstel van de vereniging tegen kwakzalvers. Alternatieve artsen zijn, stellen ze, net als ‘gewone’ artsen volwaardig, maar daarbij hebben ze nog een plus. Bovendien zeggen ze honderdduizenden patiënten te vertegenwoordigen die gedupeerd zouden worden door de extra kosten. De alternatieve artsen hopen dat de Tweede kamer hen zal steunen. De ministeries van Volksgezondheid en Financiën beraden zich op de btw-heffing. Naar verwachting komen ze binnen een maand met een voorstel. (ANP)

Lees ook:

Klink wil dat slechte alternatieve artsen stoppen

IGZ wil alternatieve behandelaars voor tuchtcollege

Oncologen vinden alternatieve therapie gevaarlijk

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.