Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Altrecht GGZ kondigt grote reorganisatie aan

Ggz-instelling Altrecht gaat reorganiseren. Wegens dalende inkomsten moet bezuinigd worden om in 2016 financieel gezond te blijven, zo meldt de zorgaanbieder op de site. Altrecht schat dat 150 fte aan formatieplaatsen verloren kunnen gaan.
Altrecht GGZ kondigt grote reorganisatie aan

Altrecht biedt zware psychiatrische zorg. Door extramuralisatie van de ggz is hier minder vraag naar. Daarom behandelt de Utrechtse instelling minder cliënten dan voorheen. Altrecht schrijft: ‘Welke specifieke veranderingen er binnen de verschillende eenheden zullen plaats vinden is op dit moment nog niet duidelijk. Daarom weten we ook nog niet wat de gevolgen zijn voor het personeel. Leidinggevende en medewerkers geven samen invulling aan de veranderingen.’

Personeel

Dat de bezuinigingen gepaard gaan met een besparing op personele kosten is helder. Maar hoeveel fte er komt te vervallen is nog niet zeker: Altrecht schat in dat het om 150 fte zou kunnen gaan. ‘Ook is nog niet duidelijk in hoeverre een en ander opgevangen kan worden door natuurlijk verloop. Dat is allemaal afhankelijk van de verdere uitwerking van de plannen door de verschillende eenheden. Voor medewerkers brengt dit uiteraard onzekerheid met zich mee. Dat realiseren we ons en we proberen die onzekerheid zoveel mogelijk te beperken.’

Geestelijke gezondheidszorg

Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health en de bekostiging.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.