Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Altrecht start blended e-health

Annelies Vermeulen
Drie afdelingen van Altrecht geestelijke gezondheidszorg zijn onlangs gestart met de pilot blended e-health. In deze pilot bieden hulpverleners hun cliënten een nieuwe vorm van behandeling aan die bestaat uit een combinatie van traditionele face-to-face-contacten en online behandeling.
Altrecht start blended e-health

Door het persoonlijke contact blijft het non-verbale aspect gedurende de behandeling grotendeels intact. Het online gedeelte geeft de cliënt meer regie over zijn of haar behandeling. Zo bepaalt een cliënt zelf waar en op welk moment hij of zij de oefeningen uitvoert, ervaringsverhalen leest, of bijvoorbeeld een stemmingsmeter invult.

“Een ander voordeel is dat de cliënt alles terug kan lezen”, vertelt Renske Visscher, projectmanager e-health. “Voor de hulpverleners betekent deze nieuwe vorm van werken dat er bijvoorbeeld ook vanuit huis kan worden gewerkt, er door de online vastgelegde documentatie gemakkelijker met een supervisor kan worden overlegd en het werk afwisselender wordt.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

eHealth Academy organiseert masterclass e-health

Smart Homes organiseert congres domotica en e-health

e-health

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.